Hbg!Nu-Bloggen

Messenger-scams

Nätfiske är när någon försöker få åtkomst till ditt konto genom att skicka dig ett misstänkt meddelande eller en länk som frågar efter personlig information.

Läs hela ...

VMA – Hesa Fredrik

Hesa Fredrik – VMA står för Viktigt Meddelande till Allmänheten som används vid allvarliga olyckor och störningar i viktiga samhällsfunktioner där allmänheten kan utsättas för fara.

Läs hela ...

Var är “ditt” skyddsrum?

Det är en vanlig uppfattning att man tillhör ett visst skyddsrum i sitt närområde. Men så är det faktiskt inte, vid behov så är det bara att ta sig till det som finns närmast där man befinner sig.

Läs hela ...

Messenger-scam

Ett till syntes oskyldigt meddelande med en fråga om ditt telefonnummer från “en vän” är ett bedrägeriförsök som drabbar Facebook- och Instagramanvändare.

Läs hela ...

Hundar och värmen

Många hundar blir ordentligt påverkade av värmen. Speciellt påverkade blir dom ofta i början av sommaren när värmen kommer plötsligt och dom inte hunnit acklimatisera sig.

Läs hela ...

Bulle med bulle

Bulle med bulle – en fralla med instoppad arrak- eller chokladboll, rätt och slätt. Traditionen sträcker sig långt tillbaka i Helsingborg, kanske ända till 1930-talet.

Läs hela ...

Fars dag

Fars dag är dagen då vi ska uppmärksamma, hedra och fira våra pappor. Dagen firas varje år den andra söndagen i november.

Läs hela ...

Småbarn och värmen

Sommarvärmen kan bli en allt för kraftig hetta för våra små. Det här gäller speciellt i bilar och barnvagnar där våra barn ofta vistas och där temperaturen bara på ett par minuter kan stiga till farliga nivåer.

Läs hela ...

The Burpee Test

Burpees är en helkroppsövning som utmanar inte bara musklerna och flåset, utan även psyket! Detta trots att burpees “original” faktiskt utförs helt utan att förflytta sig till någon annan plats!

Läs hela ...

Getingstucken hund

Alla hundar är nyfikna och älskar att springa och jaga saker, även insekter. Men det kan bli ett problem om hunden jagar och retar upp en geting.

Läs hela ...

Räkna på danska

Trots att Danmark och Helsingör ligger bara en kvart tjugo minuter bort över Öresund från Helsingborg, så kan det vara lite svårt med det danska språket.

Läs hela ...

Tips på resan

Bra tips när man är ute och reser, hålla ordentlig koll på väskan med pass, biljetter och pengar i – och kanske inte ha allt i samma väska. Bär eventuell ryggsäck på magen, inte ryggen, särskilt i köer.

Läs hela ...