Vit månad – ja varför inte?

En vit månad innebar att du avstår från alkohol helt och hållet under en 30-dagarsperiod. Det här är ett ganska vanligt fenomen, speciellt efter högtider som jul och nyår eller sommarsemestern – men varför inte, nu t.ex?

Det händer en massa bra saker på bara en månad. Många märker stor skillnad på måendet redan efter en till två veckor utan alkohol, och effekterna bara ökar.

Levern
När du tar ledigt från alkoholdrickandet en längre period får levern lite mindre att göra och dess funktion kan förbättras.

Träning
Dina fysiska prestationer blir kanske inte mätbart bättre på bara en månad. Men, chansen att du orkar och känner dig mer sugen på att träna ökar om du vaknar utsövd och opåverkad av alkohol.

Kost och vikt
Alkoholen i sig innehåller en hel del kalorier, dessutom binder alkohol vätska vilket gör att du kan känna dig uppsvullen.

Sömn
Utan alkohol kommer du få bättre kvalitet på sömnen och känna dig mer utvilad när du vaknar.

Blodtrycket
Alkohol kan leda till högt blodtryck. Detta normaliseras dock till normala nivåer om du inte dricker något.

Psykiskt
Att avstå från alkohol innebär inte bara att du blir piggare. Du kommer även må bättre rent psykiskt.

Du kommer se friskare ut
När man druckit alkohol syns det ofta på utsidan. Man kan se trött och sliten ut. Om du håller dig undan från alkohol kommer du både bli piggare och se piggare ut!

Det händer en massa bra saker på bara en månad. De viktigaste effekterna är de på det centrala nervsystemet: ångestnivån sjunker, sömnstörningar avtar, du får mer energi, tänker klarare och känner dig piggare.

Källa: Mår Bra ‎Hbg Nu - extern länk!