Projekt 365 – The Burpee Test

Burpees är en helkroppsövning som utmanar inte bara musklerna och flåset, utan även psyket! Detta trots att burpees “original” faktiskt utförs helt utan att förflytta sig till någon annan plats!

Burpees som övning har fått ett uppsving på senare år i och med CrossFit-trenden, men burpees har faktiskt anor ända tillbaka till 1930-talet. När Burpees “uppfanns” av Royal H. Burpee användes övningen för att på ett enkelt sätt testa och bedöma hur pass vältränad en person är, testet kallades The Burpee Test.

Burpees är ett utomordentligt sätt att testa inte bara sin fysik och sin uthållighet, utan även sin vilja.

The Burpee Test
Det här testet är verkligen ett snabbt test, det handlar om att göra så många burpees som möjligt på 20 sekunder. Under testet är det basic burpees som gäller, alltså utan armhävning och hopp. (stående, squat/på huk, händerna i golvet, till plankan (på armarna) och tillbaka upp – se nedan)

Resultatet visar din fitness-nivå
8 burpees eller färre: Dåligt.
10-11 burpees: Okej
12 burpees: Bra
13 burpees eller fler: Utmärkt!

The Burpee Test skapades av mannen bakom övningen burpees, Royal H. Burpee.

Royal H. Burpee
Royal H. Burpee var en amerikansk fysiolog som föddes 1898 och dog 1987, 89 år gammal. Under 1930-talet konstruerade Royal H. Burpee olika test för att kunna mäta den fysiska förmågan människor, dessa test använde en ny övning som Royal H. Burpee hade hittat på och som senare fick namnet “burpee”.

Facebook-gruppen: Projekt 365 – 2019 #HbgNu