Möllebacken Restaurang och Café

Redan 1912 kunde museibesökare njuta av de goda våfflorna på Möllebacken. En av de första föreståndarna var Hilma Åkesson, som var syster till stadsmuseets första vaktmästare Anders Åkesson. Hilma bakade sina våfflor enligt eget recept, som fortsattes att användas många år efter hennes bortgång.

En stilla oas av lugn och grönska några hundra meter från centrum.

Möllebacken Restaurang och Café är beläget längst fram på landborgen söder om Kärnan. Möllebacken huserar i byggnader från 1700-talet och från uteserveringen har man en hisnande utsikt över Helsingborgs takåsar, Öresund och Danmark.

Här har man sedan 1912 serverat våfflor och så gör även vi idag. Är du fikasugen serverar vi hembakade kakor och en uppsjö av drycker.

Stubbamöllan
Möllan är från 1768 hör till de väderkvarnar i staden som fått flytta på sig flera gånger. Den uppfördes på Gasverksgatan på söder, men fick 1847 flytt till Stampen vid Hälsovägen och drevs under flera år av mjölnaren Jöns Larsson. 1909 kom den slutligen i Helsingborgs muséums ägo. En stubbamölla är en väderkvarn där hela kvarnhuset vrids efter vinden.

Webbplats: www.mollebacken.com
Facebook: facebook.com/mollebacken