Vaccinationsintyg – Covid-19

Dags för en danmarksresa igen, äntligen? Är du, ni vaccinerade eller tidigare smittad/e finns nu EU:s gemensamma covidbevis tillgängligt också i Sverige.

Vaccinpass, Vaccinationsbevis, Vaccinationsintyg, Covidbevis eller Covidintyg, visar att du är vaccinerad mot covid-19 och behövs vid resor inom Europa.

Snabbt och enkelt
Logga in med e-legitimation på E-hälsomyndighetens webbplats, www.covidbevis.se

Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. När du har hämtat beviset skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.

Visa upp QR‑koden som finns i beviset i samband med id‑kontroll vid resan sen.

Vaccinationsbeviset består av en QR-kod som innehåller nödvändig information. Den kan snabbt läsas av och verifieras. Kom ihåg att det är landet du reser till som avgör vilka regler som gäller där. Det är ditt ansvar att kontrollera om du uppfyller kraven för att få resa in.

Danmark
Kolla och håll dig uppdaterad kring regler och restriktioner på danska myndigheternas coronasida, coronasmitte.dk! Danska myndigheter uppdaterar reserestriktioner löpande, beroende på covid-19 smittryck i Danmark och Sverige.

Man behöver inte använda munskydd ombord på färjan till Danmark.

Alla färdigvaccinerade kan resa in i Danmark vid uppvisande av vaccinationsbevis. Tidigare smittad kan också resa in i Danmark vid uppvisande av EU-Covidbevis.

Källa: ehalsomyndigheten.se Hbg Nu - extern länk!

Dela

 

G Pettersson 2021-08-30