Vaccinationsbevis

Sedan den 1 december gäller nya föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten om särskilda begränsningar för att förhindra covid-19. Dessa riktar sig till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och ytterligare verksamheter och omfattar miljöer där många människor träffas.

Detta gäller från 1 december 2021
Den 1 december infördes också möjligheten för arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare att använda vaccinationsbevis. Genom att kräva vaccinationsbevis av deltagare kan en arrangör fortsätta att bedriva sin verksamhet utan att begränsa antalet deltagare.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 personer kan använda vaccinationsbevis eller tillämpa mer omfattande smittskyddsåtgärder.

Uppdatera dig regelbundet på evenemanget eller arrangörens webbplats då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

Helsingborg Arena

Helsingborgs Arena har under hela pandemin följt myndigheternas råd och rekommendationer och har valt att införa krav på vaccinationsbevis för att kunna fortsätta producera och erbjuda kulturupplevelser till så många invånare som möjligt.

Beslutet innebär att alla över 18 år som besöker ett evenemang på Helsingborg Arena ska visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation från och med 1 december.

Arrangörer – Helsingborgs Arena
OV Helsingborg
FC Helsingborg

Helsingborgs konserthus

Helsingborgs Konserthus har under hela pandemin följt myndigheternas råd och rekommendationer och har valt att införa krav på vaccinationsbevis för att kunna fortsätta producera och erbjuda kulturupplevelser till så många invånare som möjligt.

Beslutet innebär att alla över 18 år som besöker ett evenemang på Helsingborgs Konserthus ska visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation från och med 1 december.

Helsingborgs Stadsteater

Helsingborgs Stadsteater har under hela pandemin följt myndigheternas råd och rekommendationer och har valt att införa krav på vaccinationsbevis för att kunna fortsätta producera och erbjuda kulturupplevelser till så många invånare som möjligt.

Beslutet innebär att alla över 18 år som besöker ett evenemang på Helsingborg Stadsteater ska visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation från och med 1 december.

The Tivoli

Från och med den 1 december måste alla besökare uppvisa ett vaccinationsbevis (covidbevis) för att besöka våra evenemang. Detta gäller för alla som är 18 år eller äldre (ungdomar under 18 år ska kunna styrka sin ålder).

Olympiarinken

Du som ska besöka Helsingborgs Hockey:s hemmamatcher från och med den 1 december måste vid entrén visa upp ett godkänt vaccinationsbevis.

Arrangörer – Olympiarinken
Helsingborgs Hockey Club

Olympia

Från och med den 1 december gäller nya restriktioner för inomhusevenemang. Det innebär att HIF:s matcher inte omfattas av restriktionerna där vaccinpass krävs. Helsingborgs IF och Svensk Elitfotboll uppmuntrar dock alla att vaccinera sig.

Arrangörer – Olympia
Helsingborgs IF

GA-Hallen

Från 1 december vid basketmatcher och fler än 100 åskådare till evenemanget, har HBBK valt att följa nya regeln om vaccinationspass då vi räknar med 100 åskådare eller flera vid våra matcher.

Alla i publiken, 18 år eller äldre, behöver vid entrén visa sitt vaccinationsbevis tillsammans med giltig legitimation. Inget vaccinationsbevis behövs visas upp av åskådare som är under 18 år eller personer som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig (läkarintyg ska visas upp som styrker detta) för att komma in på evenemanget.

Arrangörer – GA-Hallen
Helsingborg Basketbollklubb
Team Fourth Quarter

Hur får jag ett covidbevis?
Du som har en godkänd svensk e-legitimation kan beställa ett digitalt covidbevis på www.covidbevis.se